Title Image

Consulten – Tarieven – Voorlichting

Consult

Voor informatie omtrent het COVID-19 virus en de handelswijze bij consulten, verwijs ik u naar de Nieuws blog berichten.
Je bent van harte welkom met al je vragen over het voeden van je kindje. Voor verschillende tarieven  voor een consult aan huis, telefonisch, app of emailconsult zie hieronder.

Werkwijze consult aan huis, duur meestal 1 tot 1,5 uur:

Er worden vragen gesteld om een goed beeld te krijgen van de omstandigheden rondom geboorte en daarna, hoe het met de moeder, het kind, de partner/het gezin gaat; hoe de moeder zich voelt; er wordt onderzoek gedaan naar de hulpvraag. Lichamelijk onderzoek van de baby, mondonderzoek van de baby, onderzoek van de borsten/tepels daar waar noodzakelijk. Observatie van een borstvoeding en zo nodig ook een flesvoeding. Met al die gegevens probeer ik een analyse te geven waar de problemen mogelijk uit voortkomen en zal ik advies geven en een plan, afgestemd op uw situatie voorstellen. Zo nodig laat ik een bondig advies op papier thuis bij u achter en stel een evaluatiemoment of vervolgafspraak voor (meestal via app of telefonisch) voor.
Thuis werk ik het verslag met een plan uit, welke ik meestal binnen 24 uur via de email met een code verstuur. Soms met extra bijlagen en verwijzingen naar informatie.
Vervolgens zal ik u begeleiden en nazorg geven via app en zo nodig een telefonische afspraak (dit is inclusief het consult). Zo nodig wordt er een vervolg live-consult voorgesteld of door u zelf aangevraagd, welke meestal 15-30 min. tijd vraagt.
Bij een kolfconsult kan ik meekijken hoe het kolven verloopt en advies geven tav kolfaanschaf. Ik kijk mee of de kolfschildmaat goed is voor uw borsten/tepels en of de kolf past bij uw kolfwensen en frequentie van kolven en verstuur een kolfadvies via email met een methode voor verzamelen van afgekolfde melk.  Sommige verzekeraars vragen voor vergoeding van hulpmiddelen bij borstvoeding (bijv. een kolfapparaat) vanuit de aanvullende verzekering een consult van een lactatiekundige.

Check hier of u in aanmerking komt voor vergoeding van een Lactatiekundig consult of een bijdrage tbv aanschaf van een kolf via uw aanvullende zorgverzekering: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/lactatiekundige

U ontvangt na het 1e consult of kolfhuur (na retourneren van de kolf) een factuur  via email of app en in overleg met u een betaalverzoek.

De factuur kunt u indienen bij uw zorgverzekering als u aanvullend verzekerd bent. Het evaluatiemoment via app of telefonisch is inclusief. Vervolgconsulten worden opnieuw in rekening gebracht.

Lactatiekundig consult aan huis:
1e consult: € 40 per half uur.
Vervolg: € 35 per half uur

Het eerste consult duurt vaak 1 à 1,5 uur, € 80 – 120 (incl. Nazorg)

Kolfconsult €10-15 (10-15 min):                                                                         

Kolfapparaten/kolfadvies via email over optimaal melk afkolven, verzamelen en bewaren van moedermelk 

Nazorg bij live consult: 1 telefonisch gesprek (inclusief) en via Whats App gedurende 2 weken binnen hetzelfde probleem, daarna gelden de reguliere What’s app tarieven, zie hieronder.

Reiskosten Tot 10 km wordt er geen vergoeding gerekend. (Kortste route met de auto volgens Routeplanner Google Maps) > 10 km € 1,- per km /reis.

Telefonisch consult / App contacten of ONLINE consult

U kunt natuurlijk ook altijd bellen. Spreekt u alstublieft de voicemail in en ik bel u meestal z.s.m. terug binnen 2-4 uur.  Bij kolfhuur, probeert u het nogmaals binnen 1 uur of bel een andere punt voor kolfhuur (zie Medela.nl en type in bij zoekfunctie ‘Huur’)
Telefonische vragen > 5 min. = € 1,-/min. (korte vraag < 5 min. is gratis).

Whats’ App contact met een limiet tot  €15,- (ongeveer 10 scrolpagina’s op mijn beeldscherm Iphone 6 standaard instelling lettertype)

De voorkeur gaat uit naar minimaal 1 live consult aan huis, zodat ik een goed beeld krijg van moeder/kind en hoe een voeding verloopt.

Advies per mail

Stuur snel en eenvoudig een mailtje met uw vragen.
Ik antwoord doorgaans binnen 1-2 dagen.

E-mailconsult €15; Een aanvraag voor een live-consult met probleemstelling via email wordt natuurlijk niet in rekening gebracht!

Willeke Ritsema, lactatiekundige, Hasselt, Overijssel

Voorlichting Borstvoeding / Cursus

Borstvoedingsvoorlichting/cursus tijdens de zwangerschap voor een goede voorbereiding, voor informatie over de inhoudt, zie nieuwsblog. https://lactatiekundigepraktijksamengroeien.nl/
Ik geef ook scholing voor kraamverzorgenden, verpleegkundigen en verloskundigen. 

Aanvang: 19.30 uur en duurt tot ongeveer tot 21.30 uur.

Kosten: 12,50 euro per zwangere/per stel,  inclusief koffie/thee, materiaal.

De cursussen vinden plaats op locaties:
Hasselt:  Van Haersoltelaan 3
Stadshagen: Sportlaan 2, Zwolle

meld je aan via info@praktijksamengroeien.nl of 06-11075363 ovv van uw email en telefoonnummer.

DATA VOORLICHTINGSAVONDEN IN 2024:

(Maandag 18 december 2023 Hasselt)

Maandag 15 januari Hasselt

Dinsdag 27 februari Stadshagen/Bubbles

Maandag 8 april Hasselt

Dinsdag 28 mei Stadshagen/Bubbles

Maandag 8 juli Hasselt

Dinsdag 3 september Stadshagen/Bubbles

Maandag 14 oktober Hasselt

Dinsdag 26 november Stadshagen/Bubbles

Maandag 6 januari 2025 Hasselt

Borstvoeding
inloop spreekuur
(Gratis)

Begeleiding bij borstvoeding, kolven of flesvoeden in jouw vertrouwde omgeving of in de praktijk Samen Groeien.

Gratis 10 minuten inloopspreekuur voor zwangeren, bij vragen als zijn mijn borsten/tepels wel geschikt voor borstvoeding? Als je bijvoorbeeld een tweeling verwacht, diabetes, schildklierproblemen of een andere aandoening hebt, dan is een prenataal consult in de praktijk of via email misschien een optie.
Graag vooraf aanmelden via info@praktijksamengroeien.nl

Evaluatie

Hieronder een link naar een evaluatieformulier om het consult te evalueren en tips en tops te vermelden.

Mocht ik dit vergeten zijn of als je later toch nog meer kwijt wil, kun je dit evaluatieformulier gebruiken.
Hier kun je een evaluatieformulier downloaden, invullen en terugsturen, per mail als je daar behoefte aan hebt.