Blog

Corona & Lactatiekundige Hulp

Als zorgverlener en Lactatiekundige volg ik de adviezen op vanuit de regering en het RIVM met betrekking tot de pandemie COVID-19 (Corona):

Ik zal zoveel mogelijk proberen om telefonisch advies* en toelichting via email/app* te geven (*zie tarieven) en ook bied ik de mogelijkheid aan van meekijken met een voeding via Facetime of WhatsAPPVideo-bellen, naast dat Live consulten ook weer tot de mogelijkheid behoren..

Mocht een huisbezoek echt wenselijk zijn houd ik mij aan de volgende voorschriften:

Adviezen van het RIVM;

– Was je handen regelmatig / gebruik een medische handalcohol (ik reinig ook altijd extra mijn laptop voorafgaand aan een huisbezoek met desinfecterende doekjes en gebruik handschoenen bij lichamelijk onderzoek/begeleiding geven van moeder & baby).
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog *
Gebruik papieren zakdoekjes *
Geen handen schudden
Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt * (*dan kom ik dus niet op huisbezoek)

Bij een huisbezoek en bezoek in de praktijk zijn mondneusmaskers verplicht voor >12 jaar en ouder.

Ik houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand. Bij meekijken aanleggen, instructies geven en mondonderzoek of borstonderzoek baby zal ik kortdurend van de afstandsregel moeten afwijken.

De voorlichtingsavonden zijn vanaf heden weer live met een klein groepje in een geventileerde ruimte, op vaste zitplaatsen op 1,5 meter afstand, met goede afspraken en onder voorwaarden, die u bij aanmelding via email ontvangt. (max. 7 zwangeren per avond, helaas kunnen er geen partners meekomen, u krijgt de powerpointpresentatie via de email na afloop van de voorlichtinsavond).