Blog

Corona & Lactatiekundige Hulp

Als zorgverlener en Lactatiekundige volg ik de adviezen op vanuit de regering en het RIVM met betrekking tot de pandemie COVID-19 (Corona):

Een huisbezoek is meestal wenselijk om de borstvoeding en alle factoren goed in kaart te brengen. Telefonisch advies en toelichting via email/app en meekijken met een voeding via Facetime of WhatsAPPVideo-bellen is een mogelijkheid.

Ik houd ik mij aan de volgende voorschriften:

Adviezen van het RIVM;

– Was je handen regelmatig / gebruik een medische handalcohol (ik reinig de laptop voorafgaand aan een huisbezoek met desinfecterende doekjes en gebruik handschoenen bij lichamelijk onderzoek/begeleiding geven van moeder & baby).
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog *
Gebruik papieren zakdoekjes *
Geen handen schudden
Testen bij corona gerelateerde klachten* (*dan geen huisbezoek)

Dragen van een mondneusmasker is verplicht

1,5 m. afstand houden, bij meekijken aanleggen, mondonderzoek, borstonderzoek is kortdurend 1,5 m. afstand niet mogelijk.

Ik ben volledig gevaccineerd en geboosterd.