Blog

Corona & Lactatiekundige Hulp

Als zorgverlener en Lactatiekundige volg ik de adviezen op vanuit de regering en het RIVM met betrekking tot de pandemie COVID-19 (Corona):

Ik zal zoveel mogelijk proberen om telefonisch advies en toelichting via email/app te geven en ook bied ik de mogelijkheid aan van meekijken met een voeding via Facetime of WhatsAPPVideo-bellen.

Mocht een huisbezoek echt wenselijk zijn houd ik mij aan de volgende voorschriften:

Adviezen van het RIVM;

– Was je handen regelmatig / gebruik een medische handalcohol (ik reinig ook altijd extra mijn laptop voorafgaand aan een huisbezoek met desinfecterende doekjes en gebruik handschoenen bij lichamelijk onderzoek/begeleiding geven van moeder & baby).
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog *
Gebruik papieren zakdoekjes *
Geen handen schudden
Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt * (*dan kom ik dus niet op huisbezoek)

– Was je handen regelmatig / gebruik een medische handalcohol (ik reinig ook altijd extra mijn laptop voorafgaand aan een huisbezoek met desinfecterende doekjes en gebruik handschoenen bij lichamelijk onderzoek/begeleiding geven van moeder & baby).
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog *
Gebruik papieren zakdoekjes *
Geen handen schudden
Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt * (*dan kom ik dus niet op huisbezoek)

– geef geen informatiebijeenkomsten, ook niet in kleine groepen; (14 april is de eerstvolgende voorlichtingsavond gepland)

– probeer consulten thuis of op de praktijk te beperken.