Blog

Terugblik 2018 – Vooruitblik 2019

Willeke Ritsema, Lactatiekundige van Praktijk Samen Groeien heeft in 2018 de voorlichtingsavonden over Borstvoeding uitgebreid naar Genemuiden Verloskundigenpraktijk Sifra en Stadshagen bij Verloskundige Praktijk De Geboorte. Het waren zeer geslaagde avonden met veel informatie en praktische tips. Er kwamen ook weer veel partners mee. Het is heel fijn, dat de aanstaande vaders ook horen en zien door middel van de filmpjes en afbeeldingen, wat belangrijk en vooral wat normaal is bij borstvoeding voor moeder en kind. Verder was er uitbreiding naar het geven van scholing aan kraamverzorgenden. Het waren volle scholingsavonden met goede evaluaties. De kraamverzorgenden vonden het leuk om nieuwe informatie te krijgen. Ook voor 2019 staan er weer voorlichtingsavonden gepland in Hasselt, Genemuiden en Stadshagen. Ook hoopt Praktijk Samen Groeien weer scholingsaanbod te kunnen bieden aan kraamverzorgenden/verloskundigen.

Afgelopen jaar heeft Willeke veel moeders begeleid en mooie dingen samen met moeder en kind kunnen bereiken. Dat geeft heel veel voldoening. Nazorg via app-contact (inclusief bij een consult) geeft direct korte lijntjes bij vragen en onzekerheden. Kolfverhuur werd ook meer 24/7 toegankelijk via korte lijntjes met kraamverzorgenden in deze regio.

Op naar een evenzo mooi 2019!

Voorlichting, Cursus Borstvoeding & zo… in 2019